Charlotte Schön Poulsen

Undervisare, föreläsare på KnowAddictionAcademy och tillsammans med Frida driver jag sedan 2016 behandlingshemmet LevaSockerfri 

Utbildning har alltid legat mig mycket varmt om hjärtat, och det har alltid funnits med som en röd tråd i de flesta av mina yrkesverksamma aktiviteter genom livet.

Redan i 1992 - i början på mitt arbetsliv, blev utbildning av andra en central del av min professionella bas. Då med fokus på teknik och utbildning kring installation och drift av telefonväxler för teleoperatörer.

På Ericsson fick jag en gedigen utbildning i scenframträdande och närvaro för att kunna möta kunderna på ett professionellt sätt - oavsett om det var kurs/föreläsningstillfällen för få eller framträdanden för större publik.

Att jag på vägen hamnade i Sverige drevs också av utbildning då jag 1995 kom hit för att ta fram nytt utbildningsprogram att bedriva internationellt - både på svenska och engelska.

På 2010-talet började jag fundera på meningen med min tekniska profession och 2016 tog jag språnget och bytte håll - helt och hållet. Nu blev det näringsfysiologi, biokemi och  beteende som fick mitt fokus.

Tillsammans med Frida Sandin startade jag 2016 detoxkurser för sockerberoende, som genom åren utvecklades till en långsiktig individualiserat behandlingsmodell med bas i kunskaper från Bitten Jonsson, Paul Early, Joan Ifland, Craig Nakken m.fl  

De senaste 10 åren har varit ständig utbildning av mig själv för att kunna hjälpa och coacha andra i förändringsarbete på personligt plan.

Beroendet som sjukdom har jag fått erfarenhet av genom arbete, utbildning och relationer tidigare i livet. Dock är jag nog en udda fågel för många inom arbetet med beroende, då jag inte själv har tampats med beroende (dock skadligt bruk....). Jag ser det som en styrka - att kunna bringa in perspektivet utifrån samtidigt som jag har förståelse för sjukdomen.

Detta toppar jag med en stor portion nyfikenhet och drivkraft att kontinuerligt bygga på kunskaper om evolution, näringsfysiologi, biokemi och varför vi gör som vi gör.

Som behandlare använder jag detta till att lyfta andra, att lära ut och coacha till en fysisk och mental plats där du inte hela tiden behöver kämpa, att hjälpa dig att hitta till det liv som gör att du kan trivas och din hjärna kan må bra -  DET är viktigt för mig.